Баклава - саралийка


 1 пак.финни кори

200 гр. масло /разтопено/

За плънката:

200 гр.орехи /счукани или смлени/

настъргана кора на 1 лимон(или 1 ч.л.канела)

шепа захар

За сиропа:

3 ч.ч.захар

3 ч.ч. вода....заварява се поне 5 мин.(мерит. чаша е с вместимост 200 мл) 

Вземете един лист от корите,намажете половината лист с масло и прегънете. Поръсете от плънката(малко захар, канела, орех ядки) Навийте на тънка пръчка(аз използвам от дървена закачалка)Прихванете от двата края и съберете към средата.Внимателно ги поставете в намазнена тавичка малко на разстояние.Така подредените баклавички,поръсете с останалото масло и печете на 180 гр.

Оставете да изстине.

През това време си пригответе сиропа.

Оставете го да се поохлади за 10 мин и залейте изстиналата баклава. 

Покрийте с кърпа и забравете за няколко часа.

.......




За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Да готвим вкусн😋 у дома 
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/

Коментари