Необходими продукти
350 мл прясно мляко
50 мл вода
30 гр жива мая
1 чаена лъж сол
1 чаена лъж захар
4 суп лъж майонеза
2 суп лъж кисело мляко
1 белтък
Брашно около 6 чаени чаши - от200 мл
Пресейте 5 чаши от брашното, направете кладенче.
Маята разтворете в затопленото прясно мляко.
Прибавете го към брашното, добавете и останалите продукти.
Замесете меко нелепнещо тесто с останалото брашно (около 1 чаша)
Покрийте и оставете да втаса.
След което разделете тестото на няколко еднакви частни.
Всяка оформете на топка (по желание сложете сирене)
Подредете в намазнена тавичка и оставете на топло за около час.
През това време си пригответе:
Няколко лъж олио
Риган
Шарена сол
Самардала
Пушен червен пипер - всичко разбъркайте.
(подправките подберете по ваш вкус)
След като питката е втасала намажете с разбития с 2 лъж вода жълтък и и от ароматната смес.
Печете на 180 гр до зачервяване.
Още гореща напръскайте с малко водичка и покрийте с кърпа.
За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Да готвим вкусн😋 у дома
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks
Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel
Коментари