Качамак с кашкавал и сирене


 Необходими продукти:


3 ч.ч.царевично брашно(не грис)

6 1/2 ч.ч.вода

100 гр масло

сирене

 кашкавал(около 100 гр) 

1 ч.л.сол

Водата се заварява със солта,след като заври се добавя цар.брашно.

Правят се няколко дупки с точилка и се оставя на бавен огън да къкри

около 20 мин.(наблюдавайте да не загори)

Сваля се от котлона и се бърка интензивно до получаване на гладка смес.

(тъй като иска много бъркане,аз използвам миксера за по-лесно)

Маслото се разтопява,леко препържено.

(може да ръснете щипка червен пипер) 

С лъжица потопена в маслото взимам от качамака на топки и подреждам половината 

в тавичката.

Заглаждам и слагам натрошено сирене и половината от кашкавала нарязан на малки кубчета.

В/у тях слагам другата половина качамак. 

Полива се маслото,останалото сирене и настъргания кашкавал.

Връщам на котлона за около 2 мин...

Консумира се топло...подходящо е с кис.мляко,айран..по желание.


Мерителната чаша е 200 мл.

Тавичката 30-32 см.


За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Да готвим вкусн😋 у дома 
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel




Коментари