Необходими продукти:
3 ч.ч.царевично брашно(не грис)
6 1/2 ч.ч.вода
100 гр масло
сирене
кашкавал(около 100 гр)
1 ч.л.сол
Водата се заварява със солта,след като заври се добавя цар.брашно.
Правят се няколко дупки с точилка и се оставя на бавен огън да къкри
около 20 мин.(наблюдавайте да не загори)
Сваля се от котлона и се бърка интензивно до получаване на гладка смес.
(тъй като иска много бъркане,аз използвам миксера за по-лесно)
Маслото се разтопява,леко препържено.
(може да ръснете щипка червен пипер)
С лъжица потопена в маслото взимам от качамака на топки и подреждам половината
в тавичката.
Заглаждам и слагам натрошено сирене и половината от кашкавала нарязан на малки кубчета.
В/у тях слагам другата половина качамак.
Полива се маслото,останалото сирене и настъргания кашкавал.
Връщам на котлона за около 2 мин...
Консумира се топло...подходящо е с кис.мляко,айран..по желание.
Мерителната чаша е 200 мл.
Тавичката 30-32 см.
За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Да готвим вкусн😋 у дома
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks
Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel
Коментари