Необходими продукти
4 литра домашно прясно мляко
4 суп лъж сол
1 суп лъж лимонтозу
15 капки мая за сирене
Сложете прясното мляко в по дълбок съд Поставете на котлона да заври. Сложете солта.
Разбъркайте и оставете за 5 минути на по слаба степен.
След което добавете и 15 капки мая за сирене. Разбъркайте леко и оставете на котлона за още 10 минути.
Следва лимонената киселина.
Оставете за още 10 мин. на слаба степен.
Изсипете в тензух и оставете да се изцеди.
(За по лесно в банята на крана.)
Оставете така докато се изцеди суроватката
Отнема около 30 мин.
След което Оформете на топка, притиснете и поставете в подходящ съд за да се отдели и станалата суроватката. Така трябва да остане поне 2 часа.
Приберете кашкавала в хладилника в съд с капак.
Ако имате търпение да узрее изчакайте поне 10 дни
У нас няма как да се случи 🙂
Начин на приготвяне 👇
За още вкусни предложения заповядайте в лулинарните ни групи
Да готвим вкусн😋 у дома
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks
Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/chann
Коментари