Домашен кашкавал


 Необходими продукти

4 литра домашно прясно мляко

4 суп лъж сол

1 суп лъж лимонтозу

15 капки мая за сирене

Сложете прясното мляко в по дълбок съд Поставете на котлона да заври. Сложете солта. 

Разбъркайте и оставете за 5 минути на по слаба степен. 

След което добавете и 15 капки мая за сирене. Разбъркайте леко и оставете на котлона за още 10 минути.

Следва лимонената киселина. 

Оставете за още 10 мин. на слаба степен. 

Изсипете в тензух и оставете да се изцеди.

(За по лесно в банята на крана.) 

Оставете така докато се изцеди суроватката

Отнема около 30 мин.

След което Оформете на топка, притиснете и поставете в подходящ съд за да се отдели и станалата суроватката. Така трябва да остане поне 2 часа.

Приберете кашкавала в хладилника в съд с капак.

Ако имате търпение да узрее изчакайте поне 10 дни

У нас няма как да се случи 🙂

Начин на приготвяне 👇


За още вкусни предложения заповядайте в лулинарните ни групи

Да готвим вкусн😋 у дома 
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/chann





Коментари