Телешки пържоли с гъбен сос


 Телешки пържоли с гъбен сос

Маринатата е по идея на

Diana Stoyanova

1.1/2 кг. телешко месо

За маринатата

200 мл червено вино

150 мл винен оцет

500 мл зеленчукови бульон

2 глави лук нарязани на едро

2,3 морков също нарязани на едро

2,3 стръка целина

2,3 скилидки чесън

Няколко зърна карамфил

Всички съставки за Маринатата се смесват в голяма тенджера и се поставят на котлона.

Като заври сместа котлона се намалява на ниска степен и остава да къкри 15 мин.

Тенджерата се отстранява от котлона.

Месото се овкусява със сол и черен пипер и без да се реже се поставя в маринатата

След като изстине се прибира в хладилника. Така престоява 3,5 дни като всяка сутрин и вечер се обръща.

 Начин на приготвяне

Нарежете месото на пържолки

Оваляйте ги в брашно и изпържете за кратко от двете страни

(колкото да се запечатат)

Извадете ги в чиния.

В същото олио задушете нарязани гъби около 200 гр След като поомекнат добавете 2 чаени лъж червен пипер. Разредете с вода, като бъркайте непрекъснато до получаване на рядък сос.

Подправете със сол и черен пипер и махнете от котлона.

Пържолите подредете в тавичка и залейте със соса.

Покрийте с фолио и печете на 200 гр за около 30 мин.След което махнете фолиото и допечете до готовност

Сервирайте с картофено пюре.

За още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи
Да готвим вкусн😋 у дома 
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/chann


Коментари