Телешки пържоли с гъбен сос
Маринатата е по идея на
Diana Stoyanova
1.1/2 кг. телешко месо
За маринатата
200 мл червено вино
150 мл винен оцет
500 мл зеленчукови бульон
2 глави лук нарязани на едро
2,3 морков също нарязани на едро
2,3 стръка целина
2,3 скилидки чесън
Няколко зърна карамфил
Всички съставки за Маринатата се смесват в голяма тенджера и се поставят на котлона.
Като заври сместа котлона се намалява на ниска степен и остава да къкри 15 мин.
Тенджерата се отстранява от котлона.
Месото се овкусява със сол и черен пипер и без да се реже се поставя в маринатата
След като изстине се прибира в хладилника. Така престоява 3,5 дни като всяка сутрин и вечер се обръща.
Начин на приготвяне
Нарежете месото на пържолки
Оваляйте ги в брашно и изпържете за кратко от двете страни
(колкото да се запечатат)
Извадете ги в чиния.
В същото олио задушете нарязани гъби около 200 гр След като поомекнат добавете 2 чаени лъж червен пипер. Разредете с вода, като бъркайте непрекъснато до получаване на рядък сос.
Подправете със сол и черен пипер и махнете от котлона.
Пържолите подредете в тавичка и залейте със соса.
Покрийте с фолио и печете на 200 гр за около 30 мин.След което махнете фолиото и допечете до готовност
Сервирайте с картофено пюре.
За още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групиhttps://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks
Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/chann
Коментари