Баклава-саралия


 Баклава-саралия

Необходими продукти 

1 пак.финни кори

Около 150 гр. масло /разтопено/

За плънката:

200 гр.орехи /счукани или смлени на по едро /

настъргана кора на 1 лимон(или 1 ч.л.канела)

шепа захар...всичко смесено добре.

За сиропа:

3 1/2 ч.ч.захар

4 ч.ч. вода....заварява се поне 5,6 мин.

Вземете един лист от корите,намажете тук там с масло,отгоре покрийте с втори,пак малко масло и поръсете от плънката. Така двата листа навийте на тънка пръчка(аз използвам от дървена закачалка)Прихванете от двата края и съберете към средата.Внимателно ги поставете в намазнена тавичка малко на разстояние.Така подредените баклавички,поръсете с останалото масло и печете на 180 гр.Оставете да изстине и залейте с горещия сироп.

(сиропа да не е врял.Оставете да се по охлади за 10-ина мин.) 

Покрийте с кърпа и забравете за една вечер 🙂



За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:

........

Да готвим вкусн😋 у дома 
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/

Коментари