Сироп от черен бъз (бъзак)


 

Взима се по 1 с.лъж.сутрин на гладно,добър имуностимулатор.

Добре е да се приема от октомври до март.

Ето и начина на приготвяне:

Подберете само добре узрели плодове.

(зелените зрънца отстранете защото са силно токсични)

Отрежете съцветията,изплакнете под течаща вода и оронете зърната.

Необходимо ви е:

черен бъз-плодчета

захар

марля

3-литров буркан.

Измийте добре буркана и подсушете.

Започнете да редите:ред плодчета(около 3,4 см.)ред захар и така до края.

Не пълнете буркана до горе,защото сместа ще шупне.

Завършете с по-дебел слой захар.

Покрийте гърлото с марля и завържете по края.

Оставете на сенчесто и прохладно място за 20 дни(и повече дни да е,не е проблем)

Веднъж на ден разбърквайте с дървена лъжица.След това прецедете през двойна марля(внимавайте да не попадне зрънце в сока защото ще ферментира) и налейте сока в тъмни стъклени бутилки.Съхранявайте в хладилник...

🍀🍀

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи

Да готвим вкусн😋 у дома 
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/

Коментари