Родопски колачета


 Необходими продукти:

1 яйце

1 ч.ч.кисело мляко

100 мл вода

1 кафяна лъж.сода

Сол на вкус 

сирене

брашно за гъста смес

(около 1 ч.чаша)

(използвах брашно на София мел с набухвател, затова пропуснах содата в случая) 

Разбива се яйцето с кис.мляко,добавят се и останалите продукти

(не е нужен миксер,всичко се разбива с телена бъркалка)

В намазнен тиган или сач се сипва от сместа по малко,леко се заравнява отгоре и се пекат от двете страни.Още горещи се намазват с масло.


За още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи

Вкусно От стария тефтер на мама

Да готвим вкусн😋 у дома 
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728

Коментари