Лозови сарми с гъби и ориз


 Постни зелеви (лозови) сарми с ориз и гъби

Необходими продукти:

Кисело зеле-листа(лозови листа) 

1 глава лук

1 ч.ч. ориз

2,3 гъби

1 настърган домат

черен пипер

червен пипер

гьозум или чубрица,според вкуса

сол

олио

1 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

Гъбите и лукът се нарязват на дребно.

Запържват се в сгорещеното олио. След като се задушат за 4-5 минути, се добавя червения пипер и ориза,след минута-две и домата. Оризът се залива с вода (около 1 ч.ч.) и се оставя, докато поеме цялата течност,добавят се подправките, след което се сваля от котлона.

С получената плънка се завиват сарми в зелевите листа и се нареждат в тавичка.Поръсват се с олио, сол, малко консервирани домати. Заливат се с гореща вода(почти да ги покрие) и се пекат до пълна готовност.

Начин на приготвяне 👇


За още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи

Вкусно От стария тефтер на мама

Да готвим вкусн😋 у дома 
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728




Коментари