Солени еклери


 Солени еклери

Необходими продукти:

1 ч.ч.вода

1/2 ч.ч.олио(или 80 мл олио +30 гр масло) 

1 ч.ч.брашно

щипка сол...изсипете водата,олиото и солта в подходящ съд и поставете на котлона,веднага щом заври,добавете и брашното при непрекъснато бъркане(докато тестото се отдели от съда,става много бързо)

Оставете да се охлади около 15-20 мин и добавете едно по едно 3 по големи яйца или 4 по малки, като не спирате да бъркате до получаване на еднородна смес.

Към сместа добавете 1 чаша Настъргано сирене и кашкавал.

Разбъркайте добре. 

Гребвайте с  лъж.от тестото и подредете в намазнена тава на разстояние.По желание поръсете със Сусам. 

Печете на 180 гр.до зачервяване,след което отворете фурната и оставете още 2,3 мин.


P.S...яйцата да са на стайна температура

Мерит.чаша е с вмест.250 мл.

Който желае може да си ги напълни с пълнеж по желание.

Начин на приготвяне 👇



За още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи

Вкусно От стария тефтер на мама

Да готвим вкусн😋 у дома 
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728

Коментари