Солени еклери
Необходими продукти:
1 ч.ч.вода
1/2 ч.ч.олио(или 80 мл олио +30 гр масло)
1 ч.ч.брашно
щипка сол...изсипете водата,олиото и солта в подходящ съд и поставете на котлона,веднага щом заври,добавете и брашното при непрекъснато бъркане(докато тестото се отдели от съда,става много бързо)
Оставете да се охлади около 15-20 мин и добавете едно по едно 3 по големи яйца или 4 по малки, като не спирате да бъркате до получаване на еднородна смес.
Към сместа добавете 1 чаша Настъргано сирене и кашкавал.
Разбъркайте добре.
Гребвайте с лъж.от тестото и подредете в намазнена тава на разстояние.По желание поръсете със Сусам.
Печете на 180 гр.до зачервяване,след което отворете фурната и оставете още 2,3 мин.
P.S...яйцата да са на стайна температура
Мерит.чаша е с вмест.250 мл.
Който желае може да си ги напълни с пълнеж по желание.
Начин на приготвяне 👇
За още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи
Вкусно От стария тефтер на мама
Да готвим вкусн😋 у дома
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728
Коментари